Patricia Holstein

Designer Patricia Holstein Ledreborg er født og opvokset i Peru, og er i dag dansk gift. Hun har studeret kunst, design og handel , og har, siden hun var helt lille, været ustoppelig i sine kreative udfoldelser. Skolebøgerne nøjedes hun ikke med at læse, men fyldte med illustrationer af mennesker og scener fra den peruvianske historie.

I dag har Patricia Holstein realiseret sin drøm om at drive en forretning med sin kunstneriske sjæl som brændstof. Hun føler en stor kærlighed til både sin egen kulturelle baggrund, og den inspiration hun får fra sit liv i Danmark. Det udtrykkes i særdeleshed i hendes strikkede designs, der indeholder elementer fra både peruviansk kultur og nordiske traditioner. Her ses både alpaca og rensdyr i mønstrene. 

Handmade in Peru

Patricia Holstein strikvarer bliver håndlavede i Peru af den blødeste baby alpacauld og silke, og får dermed den autencitet, som er med til at gøre vores designs eksklusive. Vi samarbejder med dygtige, indfødte kvinder, der stammer fra Perus bjergregion, og har fået strikningens kunst ind med modermælken. Vi efteruddanner løbende kvinderne, så de kan udføre Patricia Holsteins unikke designs, og vi er stolte af, at det ikke alene sikrer en udsøgt kvalitet, men også giver kvinderne en sjælden selvstændighed og en stabil indtægt. Noget der langt fra er en selvfølge for denne befolkningsgruppe. Patricia Holstein rejser til Peru to gange om året for at besøge sine samarbejdspartnere og præsentere dem for sine nye idéer og designs. 

The Nazca lines

Perus gådefulde Nazca-linjer går igen i Patricia Holsteins designs. Nazca-linjerne er geoglyffer fra ørkenen i det sydlige Peru, som blev tegnet af Nazca folket for cirka 2.000 år siden. I ørkenjorden illustrerer linjerne både geometriske figurer, dyr og mennesker, og nogle af dem er mere end 200 meter i diameter. Formålet med linjerne er ikke fuldt opklaret, men de menes at have haft en religiøs betydning. Patricia Holstein elsker denne del af den peruvianske kulturarv, og man ser Nazca-linjerne i hendes mønstre kombineret med mere traditionelle nordiske symboler så som stjerner og rensdyr. 

Kollektioner

Lady’s Ladies

Lady’s Ladies er Patricia Holsteins design til små piger, som gerne vil klæde sig i samme stil og høje kvalitet som deres mødre. Kollektionens navn stammer fra Patricia Holsteins lille datter, der meget opfindsomt bruger ordene ”lady’s ladies” til at beskrive tøj, der er meget smukt og feminint.

Lady’s Ladies kollektionen er naturligvis også lavet i den blødeste baby alpacauld og silke, og blandt detaljerne ses vedhæng af tyrehorn – et materiale der traditionelt blev brugt af inkaerne. 

Knitwear

Patricia Holsteins eksklusive, strikkede designs er alle lavet af baby alpacauld og silke. Den specielle uld der kommer fra baby alpaca er både blød, let, elastisk og samtidig yderst varm. Silken tilføjer glans. Ud over den høje kvalitet i materialevalget lægger man mærke til de mange detaljer fra både nordisk og peruviansk kultur. Tørklædernes form er for eksempel traditionel for Færøerne, og i mønsteret finder man blandt andet inka-blomster fra Peru. 

Accessories

Patricia Holstein håndlavede smykker er alle udført i naturmaterialerne læder, silke og onyx. Det gennemgående tema er blomstrende og feminint.

Kontakt

Patricia Holstein Ledreborg
Fashion-designer
Bernstorffsvej 66
2900 Hellerup
DK-Copenhagen
+45 21656279
info@patriciaholstein.com